BLOG

Noutati in design si decoratiuni

Cum decorezi un perete accent?

Crezi ca sti toate metodele de a folosi vopsele decorative pentru a obtine un design interior deosebit?

Una din cele mai simple metode de a produce impact si de a insufla un sentiment de "extraordinar" in orice spatiu,  este  crearea unui perete accent.  Este primul lucru care va atrage privirea cand pasesti intr-o camera. Aduce  profunzime camerei si genereaza un punct focal care va sublinia zona de interes. Diferenta de culoare a peretelui accent creaza zenzatia de spatialitate.Multa lume ezita sa faca pasul catre redecorarea camerei de teama de a nu strica aspectul incaperii. Alegerea unei culori potrivite sau a unei texturi potrivite care sa fie in armonie cu restul camerei este de cele mai multe ori o incercare grea. Dar, tinand cont de cateva reguli de design si folosind efectele si vopselele decorative Colordeco vei obtine rezultate excelente.


Cum alegem corect peretele accent? 

Accentueaza un singur perete intr-o camera, de preferat cel fara usi sau ferestre.

Intr-o camera alungita alege peretele scurt. Culoarea de accent va face ca peretele sa para mai aproape de tine, corectand vizual forma camerei. 

Asigura-te ca nu exista concurenta cu ceilalti pereti din camera.

Accentueaza peretii din spatele zonei de interes: tablia patului, locul de luat masa, semineul, o piesa importanta de mobilier, un tablou dramatic sau o colectie de fotografii, biblioteca sau chiar televizorul.


Cum alegem culoarea si textura?

Culoarea trebuie sa fie in armonie cu celelalte culori din camera. Cel mai bun mod de a conecta restul camerei este sa folosesti culori deja prezente in camera dar nu cea predominanta.

Alege o nuanta diferita de a celorlalti pereti. In general este bine sa fie o culoare mai inchisa sau mai puternica.

Tine cont de culoarea obiectelor din zona de interes.

Alege o textura cat mai atractiva in acord cu stilul de design dorit.


Perete accent decorat cu efectul Antico


Alegerea efectului decorativ.

Acum trebuie sa ti cont de modul de iluminare al peretelui si de obiectele din zona de interes.

In functie de stilul obiectului armonizezi si stilul efectului decorativ. Astfel vei alege dupa caz un efect modern, clasic, rustic, shabby chic, vintage.

​​​​​​​Incearca si tu.


Perete accent in dormitor decorat cu efect de travertin